Citymarketing vanuit het hart: van iedereen voor iedereen

Home/Citymarketing/Citymarketing vanuit het hart: van iedereen voor iedereen

Citymarketing vanuit het hart: van iedereen voor iedereen

Citymarketing is van iedereen en voor iedereen.

Citymarketing begint bij het verbinden van mensen.Wouter_Multi_Marketeers_580_388

Wat is citymarketing? Is dat een strategisch plan schrijven? Brochures ontwerpen?
Een website ontwikkelen? Het draait om mensen.

De basis van citymarketing wordt gevormd door de mensen die in een gebied wonen. Wat denken zij over de omgeving waarin zij wonen? Waar zijn ze trots op? Wat moet er veranderen? Waarin schieten de bewoners, bedrijven of gemeente nog te kort? Welke initiatieven en evenementen worden als toegevoegde waarde gezien? Welke maatschappelijke waarde leveren deze, naast de economische waarde?

Citymarketing wordt soms als kostbaar gezien,  als een activiteit van de gemeente die niet gedragen wordt door de gemeenschap en ze geld kost. Dat kan inderdaad zo zijn, als er niet geluisterd wordt naar de wensen van de mensen waar het om gaat.

Maar als er wél geluisterd wordt, kan citymarketing veel opleveren: grotere betrokkenheid, meer bedrijven, banen, activiteiten voor vrijwilligers, en meer gebruik van toeristische voorzieningen door de bewoners van een gebied. Zo worden mensen trots op het gebied waar ze wonen, en worden initiatieven geboren die voorzien in een duidelijke behoefte.

Als je iets aan promotie doet, en de mensen in het gebied maken de gecommuniceerde beleving niet waar,  dan heeft die promotie niet veel zin. Dan kan je nog wel zo mooi verhalen over dat interessante museum of die aantrekkelijke horecagelegenheid, maar als je daar als bezoeker wordt afgesnauwd of nauwelijks wordt aangekeken, heb je het snel gehad en kom je er nooit meer.

Bij de inventarisatie van de behoeften in een gebied houden wij persoonlijk contact met de stakeholders (belanghebbenden) zoals onder meer toeristische ondernemers en organisaties, en gemeente. Het is een gegeven dat mensen in een 1 op 1 gesprek vaak veel uitgebreider willen praten over de wensen die zij hebben, dan in een groep.
Vandaar dat gesprekken met belanghebbenden bij voorkeur eerst persoonlijk plaatshebben, voordat er een aanpak wordt besproken in groepsverband.

Deze praktische aanpak in combinatie met onderzoek naar de levensstijl en behoeften van bewoners, dagjesmensen en toeristen, levert essentiële kennis op. Hieruit kunnen gedragen citymarketing initiatieven worden ontwikkeld, waarbij vooral gekeken moet worden naar de mogelijkheden tot participatie van mensen en de reeds aanwezige mogelijkheden tot communicatie en verbinding, om verspilling van middelen tegen te gaan.

Alleen op deze praktische hands-on manier kan citymarketing gedragen worden door de mensen waar het om gaat. De mensen bij Multi Marketeers hebben meer dan 15 jaar ervaring met het verbeteren van samenwerking, het delen van kennis en contacten, en het benutten van de gezamenlijke krachten die in gebieden aanwezig zijn.

Graag vertellen wij u meer over de mogelijkheden van praktische social citymarketing. Meer weten? Bel nu met telefoonnummer 0299 743 543 of mail ons via het contactformulier .

By |mei 21st, 2017|Citymarketing|Reacties uitgeschakeld voor Citymarketing vanuit het hart: van iedereen voor iedereen

About the Author: